gipedo_erm (1)Το Δημοτικό Γήπεδο Ερμιόνης βρίσκεται στη θέση «Αλώνια» Ερμιόνης από τη δεκαετία του `50. Το 1970 η Νομαρχία Αργολίδας προχώρησε στην εκτέλεση του έργου: «Κατασκευή εγκατάστασης Κοινοτικού Γυμναστηρίου Ερμιόνης» με την κατασκευή αποδυτηρίων και περίφραξης. Το 2003 ο Δήμος Ερμιόνης με συντονισμένες προσπάθειες του Δημάρχου κ. Ανάγυρου Λεμπέση προς τη ΓΓΑ εντάσσεται το έργο: «Τοποθέτηση πλαστικού χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου Ερμιόνης» στο πρόγραμμα «ΕΛΛΑΔΑ 2004». Ένα έργο προϋπολογισμού 400.000,00 € συν ΦΠΑ το οποίο εγκαινιάστηκε το 2004 με την παρουσία της Προέδρου του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Άννας Ψαρούδα – Μπενάκη. Το γήπεδο καλύπτει σήμερα έκταση 7,650 στρεμ. με χώρο στάθμευσης 4,628 στρεμ. Τα νέα σύγχρονα αποδυτήρια μαζί με το κυλικείο καλύπτουν επιφάνεια 123 τ.μ.
gipedo_erm (3)Από το 2002 με τη σύσταση του ΝΠΔΔ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΠΟΥΡΝΑΚΗ», όπου οι αθλητικές εγκαταστάσεις περιήλθαν στην περιουσία του, έγιναν οι παρακάτω παρεμβάσεις:

  • Κατασκευή κυλικείου.
  • Τοποθέτηση μεταλλικής κερκίδας 300 θέσεων και 4 ιστών ηλεκτροφωτισμού.
  • Εργασίες ανακαίνισης των αποδυτηρίων.
  • Τοποθέτηση προστατευτικών διχτύων.
  • Εγκατάσταση πυρασφάλειας.
  • Διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων με φύτευση δενδρυλλίων και καλλωπιστικών φυτών.
Ερμής 1957Οι αθλητικές εγκαταστάσεις μέχρι το 2010 παραχωρούνταν για χρήση στην ομάδα ποδοσφαίρου της Ερμιόνης «ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΜΗΣ». Τον ιστορικότερο σύλλογο της επαρχίας, αφού ιδρύθηκε το 1926. Το 2010 συνενώθηκε με την Αθλητική Ένωση Κρανιδίου και σχηματίστηκε η Αθλητική Ένωση Ερμιονίδας, η οποία χρησιμοποιεί ως έδρα της το Δημοτικό Γήπεδο Κρανιδίου με φυσικό χλοοτάπητα. Την αγωνιστική περίοδο 2013 – 2014 αγωνίστηκε στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία και ως πρωταθλήτρια του 4ου ομίλου ανεβαίνει στη Β΄ Εθνική, όπου αν και τερμάτισε 6η στο πρωτάθλημα στα play of δεν τα κατάφερε και υποβιβάστηκε. Από το 2015 συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, στον Γ΄ όμιλο και αγωνίζεται στο γήπεδο Ερμιόνης, το οποίο διαθέτει πλαστικό χλοοτάπητα, λόγω εργασιών στη φυσική του έδρα.
Το γήπεδο της Ερμιόνης χρησιμοποιείται από την ομάδα και ως προπονητικό κέντρο. Τα τελευταία χρόνια έχει δοθεί από τη διοίκηση μεγάλο βάρος στις ακαδημίες και καθημερινά προπονούνται στο γήπεδο της Ερμιόνης πολλοί μικροί αθλητές, οι οποίοι ευελπιστούν να είναι οι αυριανοί ποδοσφαιριστές που θα στελεχώσουν την ομάδα.

Στο συγκεκριμένο γήπεδο έχουν πραγματοποιηθεί κατά καιρούς σημαντικές αθλητικές εκδηλώσεις όπως:

  • Από το 2005 – 2008 φιλοξένησε το Διεθνές Τουρνουά «ΑΤΡΕΥΣ», μια διοργάνωση της ΕΠΣ Αργολίδας και των Δήμων Ερμιόνης και Κρανιδίου με τη συμμετοχή ομάδων ηλικίας κάτω των 15 ετών από όλη την ελληνική επικράτεια και από χώρες του εξωτερικού ( Μ. Βρετανία –Ισπανία – Κύπρος).
  • Από 27 – 30 Ιουνίου του 2006 το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ερμιόνης διοργάνωσε τουρνουά Εφήβων με τη συμμετοχή τεσσάρων ομάδων από την Ερμιονίδα και τις γειτονικές Σπέτσες με παιδιά ηλικίας 15- 18 ετών.
  • Τον Ιούνιο του 2008 και τον Ιούλιο του 2009 διοργάνωσε σε συνεργασία με την ομάδα Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Ερμιονίδας για φιλανθρωπικό σκοπό τους φιλικούς αγώνες: ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ – ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ και ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΠΑΟ – ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ συμμετέχοντας στην εκστρατεία «ΕΛΠΙΔΑΣ» που διοργάνωσε ο Δήμος Ερμιόνης για την κατασκευή του Α΄ παιδιατρικού ογκολογικού νοσοκομείου από το ίδρυμα «ΕΛΠΙΔΑ».
  • Το 2010 η ομάδα Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Ερμιονίδας με επίλεκτους ποδοσφαιριστές από την περιοχή έδωσε φιλικό αγώνα για φιλανθρωπικό σκοπό και την ενίσχυση του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια.

Τα τελευταία χρόνια φιλοξενεί κάθε καλοκαίρι διάφορα τουρνουά ποδοσφαίρου με τη συμμετοχή ακαδημιών συλλόγων, ηλικίας κάτω των 15 ετών, από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το Δημοτικό Γήπεδο Ερμιόνης στο Χάρτη

Previous Image
Next Image

info heading

info content