Το Δημοτικό Γήπεδο Ηλιοκάστρου βρίσκεται εκτός οικισμού στη θέση «Λάκκες» επί της επαρχιακής οδού Ηλιοκάστρου – Θερμησίας.
Στην έκταση των 12,6 στρεμμάτων που καλύπτουν σήμερα οι αθλητικές εγκαταστάσεις, κατασκευάστηκε το 1972 από την εταιρία «ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ» το γήπεδο ποδοσφαίρου με τα αποδυτήρια και δόθηκε δωρεά στον Όμιλο Φιλάθλων Ηλιοκάστρου. Το 1991 δίνεται δωρεά στην Κοινότητα Ηλιοκάστρου «με την υποχρέωση να διαμορφώσει το χώρο γύρω από το γήπεδο με τον προγραμματισμό και την υλοποίηση αναγκαίων έργων (κερκίδες, αποδυτήρια- βοηθητικοί χώροι) για την εξυπηρέτηση των αθλούντων και των φιλάθλων», όπως αναφέρεται στο υπ` αριθμόν 11601 συμβόλαιο που έχει υπογραφεί μεταξύ των συμβαλλομένων.
Το 1998 με τον «Καποδίστρια» έρχεται στην ιδιοκτησία του Δήμου Ερμιόνης, ο οποίος το 2008 προχώρησε στην ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου, και στην τοποθέτηση καινούριας περίφραξης

Δημοτικό Γήπεδο Ηλιοκάστρου Από το 2002 με τη σύσταση του ΝΠΔΔ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΠΟΥΡΝΑΚΗ», όπου οι αθλητικές εγκαταστάσεις περιήλθαν στην περιουσία του, έγιναν οι παρακάτω παρεμβάσεις:

  • Τοποθέτηση κερκίδας 200 θέσεων και 4 ιστών ηλεκτροφωτισμού.
  • Εργασίες επισκευής και ανακαίνισης των αποδυτηρίων.
  • Εγκατάσταση πυρασφάλειας.
  • Διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων και τοποθέτηση περίφραξης.
ofi_oldΜετά από συντονισμένες ενέργειες του Δ.Σ. του ΔΑΚ Ερμιόνης και του Δήμου Ερμιονίδας προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανό, η Γ. Γ. Αθλητισμού έχει εγκρίνει το έργο: «Γήπεδο Ηλιοκάστρου Δήμου Ερμιονίδας – Συνθετικός Χλοοτάπητας» προϋπολογισμού 186.999,87€ πλέον ΦΠΑ 43.0008,13€, το οποίο έχει προγραμματιστεί να υλοποιηθεί εντός του α΄ εξαμήνου του 2015.

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις έχουν παραχωρηθεί για χρήση στην ομάδα ποδοσφαίρου «Όμιλος Φιλάθλων Ηλιοκάστρου», η οποία τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί στην Α2 Κατηγορία της ΕΠΣ Αργολίδας.
Με την 15/2015 Απόφαση του Δ.Σ. εγκρίθηκε η κατασκευή αίθουσας γυμναστικής 60 τ.μ. στον ίδιο χώρο, δίπλα από τα αποδυτήρια του γηπέδου. Το γυμναστήριο πλήρες εξοπλισμένο με όργανα γυμναστικής, προγραμματίζεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του α΄ εξαμήνου του 2016.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε to Δημοτικό Γήπεδο Ηλιοκάστρου στο Χάρτη