kleistogym1Το Κλειστό Γυμναστήριο Ερμιόνης «ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΠΟΥΡΝΑΚΗ» αποτελεί από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του την κυψέλη του αθλητισμού ολόκληρης της επαρχίας, αφού είναι ο μοναδικός κλειστός χώρος άθλησης του καλλικρατικού Δήμου Ερμιονίδας. Κατασκευάστηκε το 2002 σε χώρο 900 τ.μ. που παραχώρησε ο Δήμος Ερμιόνης, δίπλα από τις σχολικές εγκαταστάσεις του Γυμνασίου – Λυκείου Ερμιόνης. Είναι  δωρεά της πρέσβειρας Καλής Θελήσεως της UNESCO και προέδρου του Συλλόγου «Ελπίδα» κ. Μαριάννας Βαρδή Βαρδινογιάννη εις μνήμη των γονέων της. Ο Δήμος Ερμιόνης για να τιμήσει τη μεγάλη της αυτή προσφορά, με τη σύσταση του ΝΠΔΔ ΦΕΚ 374/27-3-2002 έδωσε την επωνυμία σ` αυτό: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΠΟΥΡΝΑΚΗ».
εγκαίνια παρκέ κλειστό ερμιόνηςΤο Κλειστό Γυμναστήριο είναι προς χρήση καθημερινά από τις 2.00 μ.μ. μέχρι τις 10.00 μ.μ. για να μπορέσει να καλύψει τις αθλητικές ανάγκες της περιοχής. Επίσης είναι προς χρήση όλα τα πρωινά που υπάρχει σχολική δραστηριότητα αφού χρησιμοποιείται από το γυμνάσιο και λύκειο Ερμιόνης κατά τις ώρες γυμναστικής των μαθητών, αλλά και για τις σχολικές εκδηλώσεις, λόγω μη ύπαρξης στο σχολικό συγκρότημα αίθουσα εκδηλώσεων.

Το χώρο αυτό χρησιμοποιούν τα αθλητικά σωματεία της περιοχής, για τις προπονήσεις τους και έδρα της ομάδας τους: ο Αθλητικός Όμιλος Ερμιόνης και ο Αθλητικός Όμιλος Κρανιδίου με τα τμήματα: Παίδων, Εφήβων, Κορασίδων, Νεανίδων, Ανδρών και Γυναικών με τη συμμετοχή 250 και πλέον αθλητών-τριών. Ακόμα το χρησιμοποιεί ως έδρα των αγώνων της η ομάδα μπάσκετ των Σπετσών Α.Ο. ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ.

ΤΕΛΙΚΟΣ ΒΟΛΛΕΥ   ΔΗΜ ΣΧ. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 2005Από την περίοδο 2003 υλοποιούνται στο χώρο αυτό τα προγράμματα της Γ.Γ.Α. «Άθληση για όλους» με τμήματα προσχολικής και σχολικής ηλικίας και με τμήμα γυναικών.
Το Κλειστό Γυμναστήριο Ερμιόνης κατά καιρούς έχει φιλοξενήσει σημαντικές αθλητικές εκδηλώσεις όπως την Εθνική ομάδα μπάσκετ των ΑΜΕΑ που πήρε μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες «ΑΘΗΝΑ 2004» σε αγώνα επίδειξης, (όπου την παρακολούθησαν 500 και πλέον μαθητές της επαρχίας), τους τελικούς αγώνες μπάσκετ του πρωταθλήματος Παίδων 2008 (όπου παρευρέθησαν στους αγώνες και τους τίμησαν με την παρουσίας τους ο Πρόεδρος της FIBA κ. Γ. Βασιλακόπουλος, ο Εθνικός μας προπονητής κ. Κ. Πολίτης και ο Προπονητής της Εθνικής Γυναικών και Νέων κ. Κ. Μίσσας). Το Μάιο του 2016 φιλοξένησε την προκριματική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κορασίδων 2015 – 16 με τη συμμετοχή και του Α.Ο. Ερμιόνης. Ακόμα έχει φιλοξενήσει κατά καιρούς τους τελικούς σχολικών πρωταθλημάτων Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού Αργολίδας.
DSCI1108Από το 2003 που συστάθηκε το Νομικό Πρόσωπο έγιναν κατά καιρούς σημαντικές παρεμβάσεις στο συγκεκριμένο χώρο που τον αναβάθμισαν και σήμερα αποτελεί «το αθλητικό στολίδι» του Δήμου Ερμιονίδας. Τοποθετήθηκε ηλεκτρονικός πίνακας, εγκαταστάθηκε σύστημα  πυρασφάλειας, τοποθετήθηκαν διαχωριστικά κιγκλιδώματα μεταξύ γηπέδου και κερκίδας, στέγαστρο στην κεντρική είσοδο και αντικαταστάθηκαν οι παλιές μπασκέτες με κρεμαστές. Το σημαντικότερο όμως έργο όλων είναι η τοποθέτηση παρκέ το 2012 δωρεά κι αυτό της κ. Μαριάννας Βαρδή Βαρδινογιάννη. Το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΠΟΥΡΝΑΚΗ» για να τιμήσει την προσφορά της διοργάνωσε την ημέρα των εγκαινίων τιμητική εκδήλωση με την παρουσία της Εθνικής Εφήβων μπάσκετ σε ένα αγώνα επίδειξης, την οποία συνόδευε σύσσωμο το Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης με επικεφαλής τον πρόεδρο της  κ. Γιώργο Βασιλακόπουλο. Την εκδήλωση πλαισίωσε το χορευτικό τμήμα και η χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Ερμιόνης.

Κατά περιόδους στο χώρο έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές αθλητικές δραστηριότητες όπως:

kleisto (2)Από το καλοκαίρι του 2012 φιλοξενείται για ένα δεκαπενθήμερο το ”BIOFIT BASKETBALL CAMP” με τη συμμετοχή δεκάδων μικρών φίλων του αθλήματος υπό τις οδηγίες καταξιωμένων προπονητών και γυμναστών της περιοχής και την παρουσία μεγάλων αθλητών όπως: Παπαλουκά, Καϊμακόγλου, Περπέρογλου, Σιγάλα, Πελεκάνου, Στεφανίδη, Ξανθόπουλου και πολλών άλλων που τους μυούν στα μυστικά του μπάσκετ.
kleisto (1)Αρχές Απριλίου 2015 διοργανώθηκε το 1ο Εσωτερικό Πρωτάθλημα CHOY LEE FUT KUNG-FU από τις σχολές Ναυπλίου, Άργους, Κρανιδίου και Λυγουριού γιορτάζοντας τα 20 χρόνια παρουσίας των πολεμικών αυτών τεχνών στην Ελλάδα. Συμμετείχαν 165 αθλητές και αθλήτριες σε 74 κατηγορίες. Παρόμοιοι αγώνες έγιναν για πρώτη φορά στην επαρχία μας και το πλήθος που κατέκλυσε τους χώρους του κλειστού θαύμασε και καταχειροκρότησε τις προσπάθειες όλων των διαγωνιζόμενων.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το Κλειστό Γυμναστήριο Ερμιόνης στο Χάρτη.

Previous Image
Next Image

info heading

info content