aoe
Ο Αθλητικός Όμιλος Ερμιόνης ιδρύθηκε το 1988 από μια ομάδα Ερμιονιτών, που είχαν αγάπη για το άθλημα. Κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, όπως τα ανοικτά γήπεδα μπάσκετ, κατάφεραν να στρέψουν το ενδιαφέρον των νέων ολόκληρης της επαρχίας στο άθλημα, αφού ήταν η μοναδική ομάδα μπάσκετ της περιοχής. Κορυφαία διάκριση του συλλόγου εκείνης της περιόδου αποτελεί η άνοδος στην Γ’ Εθνική κατηγορία το 1992.

Στη συνέχεια και για μερικά χρόνια η ομάδα αδρανοποιείται μέχρι το 2006 όπου έχουμε την επανασύστασή της και για μια δεκαετία αγωνίζεται και πρωταγωνιστεί στο A΄ τοπικό πρωτάθλημα ανδρών (Α1 ΕΣΚΑΚ). Το 2015 αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για συγχώνευση της ομάδας με τον Α.Ο. Κρανιδίου. Αν και η κίνηση αυτή δεν είχε το ποθητό αποτέλεσμα, αφού ένα μόνο μέρος των μελών και αθλητών του Α.Ο.Κ. συμπορεύονται με την πρόταση της συνένωσης, η ομάδα αλλάζει επωνυμία και γίνεται Αθλητικός Όμιλος Ερμιονίδας. Έτσι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2015 - 2016 μετά από μια καταπληκτική πορεία βρίσκει την ομάδα στην 1η θέση και στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία. Στόχος της ομάδας είναι μια αξιοπρεπή παρουσία και παραμονή στην κατηγορία.
Σήμερα χρησιμοποιεί ως έδρα της το κλειστό γυμναστήριο «ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΠΟΥΡΝΑΚΗ» δωρεά της συμπατριώτισσας μας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη. Ένα κλειστό, στολίδι για την περιοχή, όπου έχουν τη δυνατότητα οι αθλητές να αθλούνται κάτω από ιδανικές συνθήκες. Έχοντας σήμερα σε λειτουργία όλα τα τμήματα, παιδικό, εφηβικό, κορασίδες, νεανίδες, ανδρικό και γυναικείο και στηριζόμενος αποκλειστικά σε παιδιά της Ερμιονίδας, ο Α.Ο.Ε. έχει καταφέρει να τραβήξει ξανά κοντά του τον κόσμο της Ερμιονίδας, αλλά και να τον κάνει υπερήφανο με τη σοβαρή και πειθαρχημένη παρουσία του, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της θετικής εικόνας του τόπου.

https://www.facebook.com/groups/32052994418/

Previous Image
Next Image

info heading

info content


aee

O ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΕΡΜΗΣ” είναι το παλαιότερο σωματείο της Ερμιόνης, αφού ξεκίνησε τη δράση του το 1924 και αναγνωρίστηκε επίσημα το 1926. Επίσημα παιχνίδια ποδοσφαίρου άρχισε να δίνει το 1969, αφού μέχρι τότε έδινε μόνο φιλικά. Η μεγαλύτερη διάκριση του ήταν η συμμετοχή του στον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών ομάδων, που έγινε στο Στάδιο Καραϊσκάκη στις 25-5-1994. Ως έδρα του χρησιμοποιούσε το Δημοτικό Γήπεδο Ερμιόνης.
Το 2010 ο ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΕΡΜΗΣ” συνενώθηκε με την Αθλητική Ένωση Κρανιδίου και σχηματίστηκε η Αθλητική Ένωση Ερμιονίδας, η οποία χρησιμοποιεί ως έδρα της το Δημοτικό Γήπεδο Κρανιδίου με φυσικό χλοοτάπητα. Την αγωνιστική περίοδο 2013 - 2014 αγωνίστηκε στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία και ως πρωταθλήτρια του 4ου ομίλου ανεβαίνει στη Β΄ Εθνική, όπου αν και τερμάτισε 6η στο πρωτάθλημα στα play of δεν τα κατάφερε και υποβιβάστηκε. Από το 2015 συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, στον Γ΄ όμιλο και αγωνίζεται στο γήπεδο Ερμιόνης, το οποίο διαθέτει πλαστικό χλοοτάπητα, λόγω εργασιών στη φυσική του έδρα.

Τα τελευταία χρόνια έχει δοθεί από τη διοίκηση μεγάλο βάρος στις ακαδημίες και καθημερινά προπονούνται στο γήπεδο της Ερμιόνης πολλοί μικροί αθλητές, οι οποίοι ευελπιστούν να είναι οι αυριανοί ποδοσφαιριστές που θα στελεχώσουν την ομάδα.

http://ermionidafc.gr

tenis

Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Ερμιόνης ιδρύθηκε το 2014. Σήμερα έχει στις τάξεις του πάνω από 50 παιδιά, αλλά και αρκετούς ενήλικες που έχουν πλαισιώσει το σύλλογο. Οι προπονήσεις γίνονται καθημερινά στα νέα δημοτικά γήπεδα τένις, που βρίσκονται στη θέση Κάπαρη Ερμιόνης, γήπεδα που κατασκεύασε με ιδίους πόρους και προσφορές ιδιωτών, το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ερμιόνης “ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΠΟΥΡΝΑΚΗ”.
Από το 2014 ο σύλλογος με τη συνεργασία του ΔΑΚ Ερμιόνης διοργανώνει κάθε καλοκαίρι τουρνουά BEACH TENNIS με τη συμμετοχή αθλητών απ` όλο το Δήμο Ερμιονίδας και από το 2015 το τουρνουά «OPEN TENNIS ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ» με τη συμμετοχή αθλητών από το δήμο μας, την Αττική και την Πελοπόννησο.

ofi

Η ομάδα δημιουργήθηκε τη δεκαετία του `50 και εκπροσωπούσε ανελλιπώς το Ηλιόκαστρο στα τοπικά πρωταθλήματα μέχρι το 1990. Επανιδρύθηκε το 2009 και σήμερα την απαρτίζουν νέοι της περιοχής με την πλειοψηφία αυτών να κατάγονται από το Ηλιόκαστρο και το Λουκαϊτι.
Για τις προπονήσεις της ομάδας έχει παραχωρηθεί από το ΔΑΚ Ερμιόνης, το γήπεδο ποδοσφαίρου στη θέση «Λάκκες», το οποίο πολύ σύντομα θα είναι με συνθετικό χλοοτάπητα.
Για μια δεκαετία η ομάδα πρωταγωνιστεί στην Α2 Κατηγορία της ΕΠΣ Αργολίδας και την αγωνιστική περίοδο 2014 - 15 έχοντας πραγματοποιήσει μια εξαιρετική σεζόν αναβαίνει στην Α1 Κατηγορία. Το 2015 – 16 που η ομάδα αγωνίζεται στη μεγάλη κατηγορία του νομού αναγκάζεται να δώσει όλους τους αγώνες στο γήπεδο της Ερμιόνης και μακριά από τη φυσική της έδρα, λόγω της μη ολοκλήρωσης των εργασιών στο γήπεδο της. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα να υποβιβαστεί στην Α2 όπου αγωνίζεται μέχρι σήμερα.